Regular Day

Bell Schedule for Grades 9-12

 

Block 1

8:10 a.m. - 9:40 a.m.   90 minutes

---------------------------------------------------------------------------------

Breakfast

9:40 a.m. - 9:50 a.m.  10 minutes

---------------------------------------------------------------------------------

Passing Time           5 minutes

----------------------------------------------------------------------------------

Homeroom

9:55 a.m. - 10:10 a.m. 15 minutes

------------------------------------------------------------------------------------

Passing Time           5 minutes

---------------------------------------------------------------------------------

Block 2

10:15 a.m. - 11:45 a.m.   90 minutes

---------------------------------------------------------------------------------

Passing Time           5 minutes

---------------------------------------------------------------------------------

Block 3

11:50 a.m. - 12:15 p.m.   25 minutes

----------------------------------------------------------------------------------

Lunch

12:15 p.m. - 12:40 p.m.   25 minutes

---------------------------------------------------------------------------------

Passing Time 2 minutes

---------------------------------------------------------------------------------

Block 3

12:42 p.m. - 1:45 p.m.   63 minutes

---------------------------------------------------------------------------------

Passing Time 5 minutes

---------------------------------------------------------------------------------

Block 4

1:50 p.m. - 3:15 p.m.   85 minutes



 

Bell Schedule for Grades 6-8

 

1st period

8:10 a.m. - 8:54 a.m.   44 minutes

------------------------------------------------------------------------------------

Passing Time           2 minutes

-----------------------------------------------------------------------------------

2nd period

8:56 a.m.- 9:40 a.m.   44 minutes

-----------------------------------------------------------------------------------

Breakfast

9:40 a.m.- 9:50 a.m.  10 minutes

------------------------------------------------------------------------------------

Passing Time           5 minutes

------------------------------------------------------------------------------------

Homeroom

9:55 a.m.- 10:10 a.m.  15 minutes

------------------------------------------------------------------------------------

Passing Time           5 minutes

------------------------------------------------------------------------------------

3rd period

10:15 a.m.- 10:59 a.m.   44 minutes

---------------------------------------------------------------------------------------

Passing Time           2 minutes

------------------------------------------------------------------------------------

4th period

11:01 a.m.- 11:45 a.m.   44 minutes

-----------------------------------------------------------------------------------

Lunch

11:45 a.m.- 12:10 p.m.   25 minutes

---------------------------------------------------------------------------------

Passing Time           5 minutes

---------------------------------------------------------------------------------

5th period 1

2:15 p.m.- 12:59 p.m.   44 minutes

----------------------------------------------------------------------------------

Passing Time           2 minutes

------------------------------------------------------------------------------------

6th period

1:01 p.m.- 1:45 p.m.   44 minutes

-------------------------------------------------------------------------------------

Passing Time           5 minutes

-------------------------------------------------------------------------------------

7th period

1:50 p.m.- 2:32 p.m.   42 minutes

-------------------------------------------------------------------------------------

Passing Time           2 minutes

--------------------------------------------------------------------------------------

8th period

2:34 p.m.- 3:15 p.m.   41 minutes

***********************

1:30 p.m. Dismissal

Bell Schedule for Grades 9-12

 

Block 1

8:10 a.m.- 9:15 a.m.   65 minutes

------------------------------------------------------------------------------------

Breakfast

9:15 a.m.- 9:25 a.m.  10 minutes

-----------------------------------------------------------------------------------

Passing Time           5 minutes

---------------------------------------------------------------------------------------

Block 2

9:30 a.m.- 10:35 a.m.   65 minutes

-----------------------------------------------------------------------------------

Passing Time           5 minutes

------------------------------------------------------------------------------------

Block 3

10:40 a.m.- 11:45 a.m.   65 minutes

-----------------------------------------------------------------------------------

Passing Time 5 minutes

------------------------------------------------------------------------------------

Block 4

11:50 a.m.- 12:15 p.m.   25 minutes

------------------------------------------------------------------------------------

Lunch

12:15 p.m.- 12:40 p.m.   25 minutes

-----------------------------------------------------------------------------------

Passing Time 2 minutes

---------------------------------------------------------------------------------

Block 4

12:42 p.m.- 1:30 p.m.    48 minutes


Bell Schedule for Grades 6-8

1st period

8:10 a.m.- 8:42 a.m.   32 minutes

------------------------------------------------------------------------------------

Passing Time           2 minutes

-----------------------------------------------------------------------------------

2nd period

8:44 a.m.- 9:15 a.m.   31 minutes

----------------------------------------------------------------------------------

Breakfast

9:15 a.m.- 9:25 a.m.   10 minutes

----------------------------------------------------------------------------------

Passing Time           5 minutes

-------------------------------------------------------------------------------------

3rd period

9:30 a.m.- 10:02 a.m.    32 minutes

-------------------------------------------------------------------------------------

Passing Time           2 minutes

-----------------------------------------------------------------------------------

4th period

10:04 a.m.- 10:35 a.m.   31 minutes

--------------------------------------------------------------------------------------

Passing Time           5 minutes

--------------------------------------------------------------------------------------

5th period

10:40 a.m.- 11:12 a.m.   32 minutes

-----------------------------------------------------------------------------------

Passing Time           2 minutes

-------------------------------------------------------------------------------------

6th period

11:14 a.m.- 11:45 p.m.    31 minutes

-----------------------------------------------------------------------------------

Lunch

11:45 a.m.- 12:10 p.m.    25 minutes

-------------------------------------------------------------------------------------

Passing Time           5 minutes

------------------------------------------------------------------------------------

7th period

12:15 p.m.- 12:52 p.m.    37 minutes

------------------------------------------------------------------------------

Passing Time           2 minutes

----------------------------------------------------------------------------------

8th period

12:54 p.m.- 1:30 p.m.     36 minutes
***************************

 

Two Hour Late Start

Bell Schedule for Grades 9-12

 

Block 1

10:10 a.m.- 11:17 a.m.    67 minutes

------------------------------------------------------------------------------------

Passing Time           5 minutes

-----------------------------------------------------------------------------------

Block 2

11:22 a.m.- 12:15 p.m.    53 minutes

---------------------------------------------------------------------------------------  

Lunch

12:15 p.m.- 12:40 p.m.     25 minutes

----------------------------------------------------------------------------------

Passing Time           2 minutes

-----------------------------------------------------------------------------------

Block 2

12:42 p.m.- 12:56 p.m.      14 minutes

-------------------------------------------------------------------------------------

Passing Time 5 minutes

-------------------------------------------------------------------------------------

Block 3

1:01 p.m.- 2:07 p.m.          66 minutes

--------------------------------------------------------------------------------

Passing Time 5 minutes

-------------------------------------------------------------------------------

Block 4

2:12 p.m.- 3:15 p.m.       63 minutes



Bell Schedule for Grades 6-8

 

1st period

10:10 a.m- 10:43 a.m.     33 minutes

-----------------------------------------------------------------------------------

Passing Time           2 minutes

--------------------------------------------------------------------------------------

2nd period

10:45 a.m.- 11:17 a.m.     32 minutes

-------------------------------------------------------------------------------------

Passing Time      5 minutes

------------------------------------------------------------------------------------

3rd period

11:22 a.m.- 11:45 a.m.    23 minutes

---------------------------------------------------------------------------------------

Lunch

11:45 a.m.- 12:10 p.m.     25 minutes

--------------------------------------------------------------------------------------

Passing Time         5 minutes

------------------------------------------------------------------------------------

3rd period

12:15 p.m.- 12:24 p.m.     9 minutes

------------------------------------------------------------------------------------

Passing Time           2 minutes

-------------------------------------------------------------------------------------

4th period

12:26 p.m.- 12:56 p.m.    30 minutes

----------------------------------------------------------------------------------

Passing Time           5 minutes

----------------------------------------------------------------------------------------

5th period

1:01 p.m.- 1:34 p.m.    33 minutes

---------------------------------------------------------------------------------------

Passing Time           2 minutes

-------------------------------------------------------------------------------------

6th period

1:36 p.m.- 2:07 p.m.     31 minutes

-----------------------------------------------------------------------------------

Passing Time           2 minutes

------------------------------------------------------------------------------------

7th period

2:12 p.m.- 2:42 p.m.    30 minutes

------------------------------------------------------------------------------

Passing Time           2 minutes

--------------------------------------------------------------------------------

8th period

2:44 p.m.- 3:15 p.m.    31 minutes
*****************************
 

12:30 p.m. Dismissal

Bell Schedule for Grades 9-12

 

Block 1

8:10 a.m.- 9:05 a.m.    55 minutes

----------------------------------------------------------------------------------------

Breakfast

9:05 a.m.- 9:15 a.m.   10 minutes

--------------------------------------------------------------------------------------

Passing Time           5 minutes

------------------------------------------------------------------------------------

Block 2

9:20 a.m.- 10:15 a.m.    55 minutes

----------------------------------------------------------------------------------------

Passing Time           5 minutes

------------------------------------------------------------------------------------

Block 3

10:20 a.m.- 11:15 a.m.    55 minutes

-----------------------------------------------------------------------------------

Passing Time 5 minutes

----------------------------------------------------------------------------------

Block 4

11:20 a.m.- 12:10 p.m.    50 minutes

-------------------------------------------------------------------------------------

Lunch

12:10 p.m.- 12:30 p.m.    20 minutes



Bell Schedule for Grades 6-8

 

1st period

8:10 a.m.- 8:36 a.m.     26 minutes

---------------------------------------------------------------------------------------

Passing Time           2 minutes

------------------------------------------------------------------------------------

2nd period

8:38 a.m.- 9:05 a.m.    27 minutes

--------------------------------------------------------------------------------------

Breakfast

9:05 a.m.- 9:15 a.m.    10 minutes

-----------------------------------------------------------------------------------

Passing Time           5 minutes

--------------------------------------------------------------------------------------

3rd period

9:20 a.m.- 9:46 a.m.    26 minutes

---------------------------------------------------------------------------------------

Passing Time           2 minutes

-----------------------------------------------------------------------------------

4th period

9:48 a.m.- 10:15 a.m.       27 minutes

------------------------------------------------------------------------------------

Passing Time           5 minutes

---------------------------------------------------------------------------------------

5th period

10:20 a.m.- 10:46 a.m.    26 minutes

-------------------------------------------------------------------------------------

Passing Time           2 minutes

------------------------------------------------------------------------------------

6th period

10:48 a.m.- 11:15 a.m. 27 minutes

-------------------------------------------------------------------------------------

Passing Time           5 minutes

-----------------------------------------------------------------------------------

7th period

11:20 a.m.- 11:45 a.m.    25 minutes

------------------------------------------------------------------------------------

Lunch

11:45 a.m.- 12:05 p.m.    20 minutes

-------------------------------------------------------------------------------------

Passing Time           5 minutes

------------------------------------------------------------------------------------

8th period

12:10 p.m.- 12:30 p.m.    20 minutes

****************************

Page Links

Contact Us

  Address: 

East Union Community Schools 

1916 High School Drive

Afton, IA  50830

 

  Phone:     

Early Childhood Center

          (641) 347-5790

Elementary:

          (641) 347-5411

Middle/High School:

         (641) 347-8421

District-Central Office:

          (641) 347-5215

 

Fax:   (641) 347-5514

*Code No.102. E2: CONTINUOUS NOTICE OF NONDISCRIMINATION*
It is the policy of the East Union Community School District not to discriminate on the basis of race, color, national origin, sex, disability, religion, creed, age (for employment), marital status (for programs), sexual orientation, gender identity and socioeconomic status (for programs) in its educational programs and its employment practices. There is a grievance procedure for processing complaints of discrimination. If you have questions or a grievance related to this policy please contact Equity Coordinator, Jessica Travis, 1916 High School Drive, Afton, Iowa 50830, 641-347-5215, jtravis@eastunionschools.org.

Questions/Concerns: Email webmaster@EastUnionSchools.org

© 2018 by East Union Community Schools.  All Rights Reserved.  

Proudly created with Wix.com